8 Eylül 2010 Çarşamba

Barcelona Omleti


Malzemeler
2 adet orta boy patates
1 adet irice kuru soğan
2 kaşık domates salçası
10 adet yeşil, 10 adet siyah zeytin
4 yumurta
tereyağ, ayçiçek yağı
tuz, karabiber


Yapılışı
Küp şeklinde doğradığımız patatesleri tuzlu suda 3 dakika bekletiyoruz. Süzdükten sonra ayçiçek yağımızı koyduğumuz tavada hafif kızartıyoruz. İnce kıydığımız soğanları, salçayı ekleyip 3 dakika kadar pişiriyoruz. Şerit şeklinde kestiğimiz zeytinlerimizi içine atıp beklemeden kapta çırptığımız 4 yumurtayı karışımın üstüne döküyoruz. Pasta gibi olması için tavadaki karışımı önceden düzeltip yumurtayı da eşit şekilde paylaştırıyoruz. Hiç karıştırmadan bir yüzünün pişmesini bekliyoruz. Daha sonra tencere kapağı veya tabak yardımı ile ters yüz ederek diğer tarafınıda 2 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder