Malzemeler
1-2 (arzuya göre) yemek kaşığı tereyağ
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı yeşil mercimek
tuz, pulbiber, kimyon
1-2 yemek kaşığı hardal
Yapılışı
Yeşil mercimeği suda haşlıyoruz. Diğer tarafta tereyağını eritip ince ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Üstüne unu da koyup 1 dakika kavuruyoruz. Üstüne salçayı ve bir bardak suyu ekliyoruz. Haşlanan mercimeği suyu ile beraber soğanları kavurduğumuz tencereye döküyoruz. Arzu edilen miktarda tuz, pulbiber ve kimyon ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Ocaktan almadan 2 dakika önce hardalı da ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder