16 Şubat 2011 Çarşamba

Fettuccine Alfredo





Malzemeler
200 gram fettuccine
40 gram tereyağ
3 adet ince kıyılmış arpacık soğanı
1 diş sarımsak kıyılmış
200 ml krema
karabiber, tuz
Bir avuç maydanoz veya dereotu (ince kıyılmış)
Parmesan peyniri


Yapılışı
Bir tencerede su kaynatıp fettuccine makarnayı haşlıyoruz. Paketin üzerinde belirtilen pişirme süresinin geçilmemesine, makarnanın "al dente" olması için özen gösteriyoruz. Bu sırada sosumuzu yapmak için geniş bir tavada tereyeğını orta ateşe koyuyoruz ve eritiyoruz. İnci kıyılmış arpacık soğanını ve sarmısağı ekliyip 2 dakika boyunca pişiriyoruz. Hemen sonra kremayı ekliyoruz ve tuz karabiberi ekliyoruz. 4-5 dakika kremayı yakmadan pişiriyoruz. Sosu haşlanmış makarnanın üstüne döküyoruz. Maydanoz veya dereotunu da ekleyip karıştırıyoruz. Parmesan peyniri dökerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder